# It’s Wednesday – here are some problems to solve

The class was making models of  homes and famous building from the countries they were exploring.

Julie used 325 tan Legos, 1,438 white Legos and 537 brown legos to make her model of a house from Egypt.

Danick used 459 brown Legos, 257 black Legos and 1,208 white Legos to make a model of a house from Sweden.

Who used more Legos?  Julie or Danick?  How many more were used?

Liam made a model of the Taj Mahal.  He used 568 gray Legos for each of the 4 minarets.  He used 7917 white Legos to build the main building.  How many Legos did Liam use altogether?

Max made a model of the Arc de Triomphe.  He used 1,543 white Legos, 437 gray Legos and 286 tan Legos in his model.  How many Legos did he use altogether?   He worked on the model from 10:30 to 1:30 on Tuesday and from 6:45 to 7:30 on Wednesday.  How many minutes did it take Max to complete his model?

## One thought on “It’s Wednesday – here are some problems to solve”

1. Kim Rochford says:

Hi Mrs Eaves
Part 1- Julie used 2,300 legos. Danick used 1,924 legos.
Julie used 376 more legos than Danick.

Part 2-Liam used 2,272 legos on the minarets. (568×4). Plus he added 7,917 legos on the main building. He had 10, 198 all together.

Part 3- I used lots of colors. 1543 + 437 + 286 = 2,266 pieces in all.
It took 225 minutes to build. 10:30 to 1:30 is 180 minutes. 60 +60+60=180. Then, 6:45 to 7:30 is 45 min. 180+45= 225 minutes.
Max